Ga naar hoofdinhoud

Naar welke podcasts ik luister

door Bob Dijs
Podcasts luisteren, Diepe Zakken

Voor het eerst in twaalf jaar tijd heb ik geen honden meer. Toch probeer ik nog dagelijks een ommetje te maken door het park in de buurt. Op woensdag, vrijdag en zaterdag gaan standaard de oordoppen in en luister ik tijdens het wandelen naar m'n favoriete podcasts. In deze blog besteed ik aandacht aan drie Nederlandse toppers die het luisteren meer dan waard zijn!

Goed met Geld

Goed met geld podcast

Steeds vaker zie ik advertenties op Youtube voorbij komen met teksten als: "geen geld nodig, iedereen kan het" of "passief inkomen opbouwen zonder eigen vermogen". Dropshippers, vastgoedboeren en allerlei andere goeroes die jou met een dure cursus hun magische formule voor slapend rijk worden kunnen bijbrengen.

Zo niet de twee helden achter de Goed met Geld podcast. Bas en Arjan gooien het over een hele andere boeg. Elke zaterdag brengen ze weer een nieuwe aflevering uit over financiële basisonderwerpen. En nooit is zo een aflevering saai. Tips over budgetteren? Of weten of je beter een auto kan kopen of leasen? En wat dacht je van nuttige verzekeringen? Inmiddels hebben ze al meer dan 100 afleveringen uitgebracht en aangekondigd er nog zeker 100 achteraan te gooien!

Voor wie de basis nog niet beheerst, of nog geen spaargeld heeft maar wel droomt over financiële vrijheid. Start met deze podcast om inspiratie op te doen over je eerste stappen hier naartoe.

Hou Je Vastgoed (Eind Goed, Vastgoed)

Hou Je Vastgoed

Zelf ben ik ontzettend fan van vastgoed als mijn vehikel naar financiële onafhankelijkheid. Aandelen, leningen en crypto? Ik bezit er kleine beetjes van maar vind het maar een saaie en onpersoonlijke bedoening. Vastgoed is tastbaar en voegt echt waarde toe aan het leven van anderen.

Mijn theoretische kennis haal ik voornamelijk uit boeken en mijn studie Basis Vastgoedkunde. Daarvoor denk ik niet dat een podcast echt het geschikte medium is. Waar ik podcasts wél voor luister zijn inspiratie en nieuwe inzichten. Twee onderwerpen waar de Hou Je Vastgoed volledig in voorziet. Elke twee weken interviewen Sander Schimmelpenninck en Maarten de Gruyter een andere hoogvlieger in het vastgoed. Een laagdrempeligere manier om een kijkje in het hoofd te krijgen van vastgoedtoppers is er bijna niet.

In 2021 heeft de podcast een nieuwe naam en uitgever gekregen. Met het vertrek van Sander als hoofdredacteur bij zakenblad Quote kwam ook een einde aan de oude Eind Goed, Vastgoed podcasts. Gelukkig voor ons staan de oude afleveringen nog wel online!

Beleggen met Rowan Nijboer

Rowan en Barbara, samen op zoek naar parels van bedrijven!

De laatste podcast die ik wil pluggen is die van Rowan Nijboer en zijn side-kick Barbara Brommers. Deze docent economie weet al meer dan vijftien jaar het marktgemiddelde te verslaan door zelf aandelen te selecteren volgende methode van Warren Buffet.

Samen met zijn vriendin Barbara brengt hij elke vrijdag een nieuwe aflevering van de Beleggen met Rowan Nijboer podcast uit. Afwisselend tussen basisonderwerpen, actualiteiten en interviews met professionele fondsbeleggers krijgt het publiek een kijkje in de keuken hoe je succesvol belegt in aandelen. En die Youtube-advertenties waar je mee doodgegooid wordt? Rowan en Barbara bieden een traject aan van een jaar waarin ze je alles leren wat ze weten. Geen valse beloftes, maar alleen beleggen met geld wat je echt kunt missen volgens principes die de tand des tijds weerstaan!

  • Algemeen

Reacties