Ga naar hoofdinhoud

Praktische artikelen in de vastgoed kennisbank!

door Bob Dijs
Vastgoed kennisbank
Ooo, zit dat zo!?

Deze week niet een stukje geschreven over mijn eigen ervaringen, maar een blog over onze vastgoed kennisbank! Regelmatig zie ik namelijk vragen voorbij komen op Facebook en WhatsApp die langere antwoorden nodig hebben dan je makkelijk op social media zet. En als het juiste antwoord wel gegeven is kun je dit later onmogelijk nog terugvinden.

Dat moest anders vond ik! Daarom ben ik samen met een aantal schrijvers achter de schermen aan de slag gegaan. Wij hebben een hoop vragen verzameld verspreid over onderwerpen als wet & regelgeving, bouwkundig, rekenen enz. De antwoorden publiceren we als artikelen in onze kennisbank.

De eerste vier vastgoed artikelen staan online

Het is mijn streven om naast de wekelijkse blog nu ook maandelijks vier nieuwe kennisbank artikelen te publiceren. Hier moeten we flink onderzoek voor doen en daarom kies ik ervoor om deze niet ook op een vast moment elke week online te zetten. Via deze blog wil ik de eerste vier artikelen nog even in het zonnetje zetten.

Nr. 1: Wil jij écht weten hoe een hefboom werkt?

Hoe werkt een hefboom in vastgoed?

In dit artikel beantwoorden we alle vragen over de impact van financiering op je belegging. Wat de voordelen, nadelen en risico's zijn. En hoe je deze zelf kunt uitrekenen. Met praktijkvoorbeelden en handige tips om zelf mee aan de slag te gaan.

Nr. 2: Wat is een funderingslabel en wat heb je eraan?

Wat is een funderingslabel en wat heb je eraan?

Over het funderingslabel hoor je nog niet heel erg veel maar dit gaat in 2021 absoluut veranderen. Naar schatting zijn er 400.000 woningen in Nederland met potentiële funderingsproblemen. Daarom heeft het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek een keurmerk in het leven geroepen. Dit funderingslabel kan impact hebben op je taxatiewaarde, je financierbaarheid en je toekomstige onderhoudsplannen. Zeker een aanrader om te lezen als je panden hebt van voor de oorlog.

Nr. 3: Wat kan een aankoopmakelaar voor jou betekenen?

Wat doet een aankoopmakelaar nou precies?

Deze vraag is voor de beginnende vastgoedbelegger die aan de start staat van zijn of haar portefeuille. Hoe zorg je er nou voor dat er goede deals jouw kant op komen? Een aankoopmakelaar biedt uitkomst en in dit artikel leggen we uit hoe je ze kunt vinden en waar je op moet letten.

Nr. 4: Kan ik mijn overdrachtsbelasting terugkrijgen?

Kan ik mijn overdrachtsbelasting terugkrijgen?

Ja, dat kan onder bepaalde voorwaarden. In dit artikel leer je wanneer je hiervoor in aanmerking komt en welke stappen je moet zetten om zoveel mogelijk te kunnen verrekenen bij verkoop. Dit artikel laat met voorbeelden ook de impact zien van de verhoging van de overdrachtsbelasting voor beleggers. Lees deze stof goed door als je panden wil flippen of transformeren.

Met dank aan

Ik wil graag mijn dank uitspreken aan Dennis, Ruud, Liz en Marlijn. Zonder hen hadden deze vastgoed artikelen niet online gestaan. Als jij nou zelf nog een dringende vraag hebt die je beantwoord wil zien laat een reactie achter onder deze blog en ik zorg ervoor dat jij je antwoord krijgt!

  • Vastgoed

Reacties