Ga naar hoofdinhoud

De start van de ‘diepe zakken’ blog

door Bob Dijs
Een prikbord om de reis naar financiële onafhankelijkheid op te documenteren.

Welkom op dit gloednieuwe blog. Via dit medium wil ik mijn reis naar financiële onafhankelijkheid documenteren. Door regelmatig te schrijven over deals probeer ik mijn fouten aan het licht te brengen en van ze te leren. En door dit openbaar te doen ben jij mijn stok achter de deur.

Wie ben ik?

Mijn naam is Bob Dijs. Ik ben 30 jaar oud, getrouwd en woon in Schiedam. Samen met mijn vrouw bouw ik aan een vastgoed portefeuille die ons tijdvrijheid moet opleveren. Mijn vrouw houd ik uit de schijnwerpers maar overal waar je 'ik' leest mag je 'wij' denken.

Vele bloggers die mij zijn voorgegaan schrijven onder een pseudoniem. Ik heb er bewust voor gekozen om dit niet te doen om ook op deze manier mijn netwerk te laten groeien. Stuur mij dan ook gerust een connectie verzoek op LinkedIn.

Werken in de IT sector

In hartje Rotterdam ligt aan de Westersingel het bedrijf WeAreFrank!. Hier werk ik samen met 34 collega's aan integratie oplossingen voor grote financials.

Het software integratie vak gaat over het aan elkaar knopen van het ene software pakket aan het andere software pakket. Denk bijvoorbeeld aan een getekende hypotheekovereenkomst die via een mailbox, door het klantensysteem, uiteindelijk in het digitale archief terecht moet komen. De chaos is compleet als je bedenkt dat het archief niet één maar vele afnemers kan hebben.

Als business developer spar ik dagelijks met onze klanten over de realisatie van complexe projecten. Samen proberen we de pijnpunten van het huidige landschap in kaart te brengen en er passende oplossingen voor te vinden. Staat de klant hier achter dan krijgen we de opdracht en nemen mijn collega's het zware ontwikkelwerk voor hun rekening.

Waarom kies ik voor vastgoed?

Mijn werk is leuk en uitdagend. Miljoenen mensen maken dagelijks van onze software gebruik zonder dat ze het weten. Tegelijkertijd leef ik achter mijn computer en is niets van wat wij bouwen echt tastbaar.

Vastgoed staat in scherp contrast met de virtuele wereld. Vastgoed kun je voelen, zien en écht beleven. Een pandje opknappen voegt waarde toe aan het leven van een huurder. En die huurder is een echt persoon met wie je een duurzame relatie aangaat. De stabiliteit van de huurstromen, de waarde van het onderpand en het leuke rendement maakt het plaatje voor mij compleet.

Mijn gekozen niche zijn garageboxen en parkeerplaatsen. Hiermee kan ik kleinschalig beginnen en loop ik relatief weinig risico. Het leergeld wat ik betaal zal vast flink zijn maar valt hopelijk in de honderden euro's in plaats van duizenden.

Mijn eerste stappen naar financiële onafhankelijkheid zijn gezet en ik hoop jullie snel weer te zien!

Bob

 • Algemeen
 • tijdvrijheid
 • vastgoed

Reacties (4)

 1. Hans
  Hans

  Leuk Bob, ik blijf je volgen!

 2. Martijn
  Martijn

  Leuk, Bob. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Groeten, Martijn Dirkse