Ga naar hoofdinhoud

Tevreden huurders in Schiedam Centrum!

door Bob Dijs
Tevreden huurders parkeerplaats Schiedam Centrum

Het is tijd voor een feestje! Een aantal weken geleden schreef ik een blog over mijn nieuwste aanwinst en de verleiding of we hem zouden flippen of niet. Vanaf vandaag hebben we tevreden, nieuwe huurders voor onze parkeerplaats. En niet zomaar huurders, maar huurders met een heuse Renault 16 Oldtimer.

Wacht, even pauze. Welke parkeerplaats?

Noordmolenstraat Schiedam
Noordmolenstraat, Brandersbuurt, Schiedam Centrum

Mocht je de blog hebben gemist dan nu een eerst een samenvatting. Eind vorig jaar vond ik een parkeerplaats voor een redelijke prijs op Funda. De eigenaren moesten er snel van af omdat het anders de verkoop van hun appartement dreigde op te houden. Ze vroegen € 15.000. Ik bood € 11.500 en na drie dagen besloten ze om mijn bod te accepteren.

In December vonden transport en levering plaats maar de eigenaren wilde hem tot 11 januari blijven gebruiken. Geen probleem vonden mijn vrouw en ik! Even snel een huurcontract voor € 0 tekenen en ze konden blijven staan tot na de verhuizing.

Wie zijn de nieuwe huurders?

De nieuwe huurders zijn twee vrienden van begin dertig. Nu de restauratie van hun gezamenlijke oldtimer erop zit zochten ze een veilige (maar goedkope!) plek om deze te stallen. Tijdens de restauratie hebben ze hier een garagebox voor gehuurd.

Renault 16 voor restauratie
Hun Renault 16 tijdens de restauratie, in de garagebox

Nu al het werk erop zit zochten ze een minder prijzige optie. Een van de twee vrienden woont in Schiedam en via marktplaats kwamen ze bij mijn advertentie uit. Na de bezichtiging waren ze er al snel uit en besloten ze om voor onze parkeerplaats te kiezen. De auto heb ik nog niet persoonlijk mogen aanschouwen maar de heren waren zo vriendelijk mij ook een 'after' foto te sturen.

Renault16na restauratie foto
Hun Renault 16 na de restauratie, wow!

Hoe zit het met de huurovereenkomst?

Als fervente Diepe Zakken lezer wil jij natuurlijk ook de details weten. Van een nieuwe relatie heb ik een uitstekend dossier gekregen als voorbeeld. Het dossier bestaat nu uit getekende exemplaren van:

  • NVM-(model)huurovereenkomst
  • Sleutelovereenkomst
  • Legitimatie
  • Plattegrond
  • VvE reglement
  • En een fotorapportage van de parkeerplaats

Een van de twee heren heeft zich opgeworpen als de hoofdhuurder. Het contract stelt twee maanden borg en een jaarcontract dat volledig vooruit betaald dient te worden. Met deze combinatie hebben beide partijen maximale rechtszekerheid.

Het huurbedrag is € 5 per maand hoger uitgevallen dan ik oorspronkelijk had gedacht maar is niet zo hoog dat ze er snel weer vanaf zullen willen. Al met al denk ik dat hier echt een win-win gecreëerd is. Hun kosten zijn gehalveerd en ik heb er een kwaliteitshuurder bij.

En denk ik nog aan flippen?

Ja, de verleiding om te flippen is nog steeds groot. Wel wil ik er voor zorgen dat áls ik besluit dit te doen ze bij een nieuwe eigenaar terecht komen die ook de KOR toepast zodat de heren huurders vrijgesteld blijven van het betalen van BTW. Het hebben van een schuld in privé voor het bezitten van vastgoed jeukt af en toe nog flink dus wie weet daarover in de toekomst een update!

Voor nu hartelijk dank weer voor het lezen. Vond je dit een interessante blog? Laat dan alsjeblieft hieronder een reactie achter. Elk compliment voor de Renault zal worden doorgegeven!

  • Vastgoed

Reacties