Ga naar hoofdinhoud

Uitrusten op bon bini Curaçao!

door Dennis Beekhuizen
Strandtent op Curaçao

Curaçao, het eiland dat als een rode draad door Diepe Zakken heen loopt. Heerlijke baaitjes, altijd lekker weer, de beste happy hours van de Caribe en een 'laidback' cultuur waar je U tegen zegt. Zowel Bob als ik hebben op dit bijzondere eiland een groot deel van onze ervaringen opgedaan. Het is een plek waar ik me thuis voel en altijd graag terug kom!

Reflecteren op de afgelopen maanden

Bob en ik zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om van onze hobby een volwaardig platform te maken. Onze nieuwe website ziet er gaaf uit en intussen staat ons klein vastgoed boek en de bijbehorende cursus online! Naast het feit dat we trots zijn op het resultaat, is er natuurlijk stof tot nadenken. Tijdens zo’n project stuit je op een hoop zaken waar je van te voren misschien niet bij stilstaat, of die je achteraf totaal verkeerd hebt inschat. Hierover van een afstandje, een kleine 9.000 km, nadenken werkt voor mij erg prettig.

Een stukje geschiedenis

Toen ik in 2014 naar Curacao kwam zat ik vol vraagtekens. Ik had zeker vertrouwen in mijn bedrijf en mijzelf, maar grote twijfel of het de juiste keuze was voerden maandenlang de boventoon. Zo niet bij Bob, die was er 100% zeker van dat het online ondernemen allemaal een groot succes ging worden. We zagen in het begin vooral flink de verschillen bij elkaar en een echte vriendschap bleef uit.   

In de drie jaar die volgden heb ik meer geleerd dan alle voorgaande jaren bij elkaar. Ik liet me meeslepen in de euforie van het eiland en verloor te makkelijk mijn focus. Enige structuur en langere termijn doelen waren niet heel duidelijk gesteld, waardoor ik eigenlijk van dag tot dag leefde. Heel relaxed, maar niet erg productief.

Fruitdrankje met Hemingway beach op de achtergrond

Zeker op een prachtig tropisch eiland zorgt dit ervoor dat de 'sluipmoordenaar' alle tijd heeft om hard toe te slaan. Een goed eerste half jaar op het eiland verder en ik had op zakelijk gebied eigenlijk nog meer stress en twijfels dan toen ik ging. De resultaten van mijn internetbedrijf gingen intussen op en neer en ik had geen idee waar het toe zou leiden. Slapeloze nachten wisselden zich in rap tempo af met de chillste feestjes en het geluksgevoel dat je op een dinsdagochtend zonder na te denken naar de sportschool ging, even een lunch pakken en lekker naar het strand ging en daar bleef liggen tot zonsondergang. 

Een gezonde aversie tegen onnodig risico nemen heeft er in deze periode voor gezorgd dat ik ‘in the game’ kon blijven. Die basis is bij mij altijd sterk gebleven, waardoor ik altijd iets had om op terug te vallen.

Door de ervaringen van de eerste twee jaar op het eiland heb ik het derde jaar flinke stappen kunnen zetten. Dit leidde uiteindelijk in 2017 tot een absoluut topjaar waarin alles op z’n plek viel! Spijt van mijn keuzes in het begin heb ik dan ook helemaal niet. Ik denk dat het juist heel veel ervaring heeft gegeven en dat deze leermomenten simpelweg nodig waren om echt te groeien en succesvol te worden.

Met een frisse blik kijken naar de toekomst

Over de toekomst gesproken. Na vier jaar Curaçao werd het wel tijd voor iets nieuws, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. Ik ben inmiddels weer verhuisd naar Nederland en van Diepe Zakken een succes maken is de volgende uitdaging!

Waar Bob zich ‘in the picture’ en vol enthousiasme inzet om leuke content te maken, ben ik meer op de achtergrond bezig om de basis te leggen en richting te geven. Hierbij komen we beide hopelijk in onze kracht en kunnen we grote stappen zetten in persoonlijke ontwikkeling.

Maar nu eerst nog even vakantie vieren ...

Deze editie van Curaçao staat voor mij dus vooral in het teken van family time en opladen. Daarnaast ben ik even niet bezig, maar probeer ik vooral door los te komen van de dagelijkse gang ook helder te krijgen welke kant we het best op kunnen gaan en hoe we dat denken te gaan bereiken. Want iets meer plannen dan de eerste periode op Curaçao kan voor ons beide geen kwaad ;) 

Tijd voor strand en happy hour! Ayó!

  • Algemeen

Reacties