Ga naar hoofdinhoud

Update Q2 2021

door Bob Dijs

Hiep hiep hoera! Mijn vrouw en ik hebben onlangs onze zoon Elias mogen verwelkomen op deze wereld. Met moeder en zoon gaat het uitstekend. En anders dan wat slaaptekort en weinig tijd om te schrijven gaat het mij ook voor de wind. Toch is er zoveel gebeurd dat het weer tijd wordt voor een update. Want zeg nou zelf, drie weken zonder blog is wel erg lang.

Nieuwe aankoop in Vlaardingen

Ik schreef er al over in mijn vorige stand van zaken blogpost, maar nu is het officieel. Vorige maand heb ik de koopovereenkomst getekend voor een kleinschalige parkeergarage in de stad Vlaardingen. Het gaat om 11 parkeerplaatsen in een parkeergarage met in totaal 16 plekken.

Parkeergarage in Vlaardingen
Een perfecte plek om de sportwagen droog te stallen!

Ik heb het geheel in verhuurde staat aangeschaft met slechts één plek leegstand. En met de ligging in een betaaldparkerengebied en de kwaliteit van de wijk zal het een koud kunstje zijn om de laatste plek ook verhuurd te krijgen. Wat deze parkeergarage verder nog bijzonder maakt is de inrijhoogte van 2m70. Dit is uitzonderlijk en maakt de parkeergarage uitermate geschikt voor werkbussen van lokale zzp'ers.

Of deze parkeergarage ook lange termijn in mijn portefeuille zal blijven is nog wel de vraag. De markt is op dit moment super voor de verkoop en de overwaarde van deze deal zou me in staat stellen een geplande, grotere aankoop met een veel veiligere loan-to-value aan te schaffen. Deze optie ben ik op dit moment aan het verkennen met een off-market specialist.

Het seizoen van de ALV's

Verder heb ik het op dit moment erg druk met alle ALV's van de verschillende parkeergarages waarin we hebben geïnvesteerd. Een nadeel van het investeren in losse parkeerplaatsen is wel dat ik de komende week meerdere ledenvergaderingen gepland heb staan. Daarbij ben ik van plan om alles (digitaal) te bezoeken en me van tevoren goed te verdiepen in de stukken. Op deze manier hoop ik sturing te kunnen geven aan de VvE bijdrage en mijn belangen te beschermen.

Ook voor het transformatieproject in Brabant is het deze vergadering erop of eronder. Hier schreef ik eerder al over, maar voor de volledigheid: mijn compagnon en ik willen 17 parkeerplaatsen onttrekken aan een parkeergarage en er 11 garageboxen voor terugplaatsen. Dit vereist echter wel een splitsingsakte wijziging. Iets wat normaal nooit zou kunnen maar hier tot de mogelijkheden behoort omdat één partij 75% van de breukdelen in handen heeft. Na deze week een informatieavond te hebben gehouden lijkt het erop dat we ook (ruim) volmachten hebben voor de laatste 5% van de benodigde breukdelen. Als alles goed gaat wordt het voorstel op 1 juli geaccepteerd en kunnen de nieuwe splitsingsakte en de bouw nog dit jaar afgerond zijn.

Beleggen voor de kleine man

Als laatste heb ik de afgelopen weken veel onderzoek gedaan naar de beste broker om bij te gaan beleggen voor onze zoon. Mijn vrouw en ik zijn er nog niet helemaal over uit welk bedrag we elk jaar voor hem weg willen gaan zetten, maar ons doel is een bedrag groot genoeg zodat hij kan afstuderen zonder studieschuld en een leuke aanbetaling voor zijn eerste koopwoning heeft liggen. De rest zal hij zelf moeten doen.

Op dit moment neig ik het meeste naar Meesman. Ze hanteren redelijke kosten, hebben geen dividend lek en in het Wereldfonds zitten aandelen van 6.000 bedrijven wereldwijd. Keurig naar rato van marktkapitalisatie. Andere opties zijn Brand New Day en ABN-Amro Zelf Beleggen Basis. Maar na het lezen van het interview tussen Hendrik Meesman en MrFob lijken dit minder grote kanshebbers. Nu het BSN nummer van de kleine binnen is en de basiszaken geregeld zijn wordt het tijd om de knoop door te gaan hakken.

  • Algemeen

Reacties